blog

4 razloga zašto iznajmiti viljuškar kojih se možda niste setili

4 razloga zašto iznajmiti viljuškar kojih se možda niste setili

Mnogi smatraju da je jedini razlog zbog kog bi se neko odlučio da iznajmi viljuškar neka akutna potreba za ovom mašinom. Recimo, došlo je do sezonskog povećanja posla, iznenada se pojavio neki zadatak koji je najlakše rešiti iznajmljivanjem viljuškara, došlo je do kvara mašine koju već posedujete, a vama je hitno potreban viljuškar… Ovakvih primera je mnogo i, zaista, često su upravo oni razlog za iznajmljivanje viljuškara.

Međutim, postoje i drugi razlozi zašto je bolje iznajmiti viljuškar nego li ga kupiti, a ovde ćemo navesti njih 4 koji vam, možda, nisu ni pali na pamet.

Izbegavate kajanje posle kupovine

Iznajmljivanje viljuškara je način da dobijete dovoljno vremena kako bi ste temeljno procenili da li je zaista potrebno da potrošite mnogo hiljada evra na kupovinu mašine. Rentiranjem viljuškara lako možete saznati:

  • da li vam odgovara ova ili ona nosivost mašine?
  • da li nova tehnologija značajno poboljšava produktivnost?
  • koliko vam je viljuškar značajan za svakodnevno poslovanje?
  • da li je kupovina ulaganje koje je opravdano?

Na sva ova, ali i mnoga druga pitanja, lako ćete saznati pravi odgovor iznajmljivanjem viljuškara i omogućiće vam da donesete ispravnu odluku.

Čuvanje kapitala

Sada ćete pomisliti – zar iznajmljivanje opreme, dugoročno gledano, nije skuplje od kupovine mašine? E, pa ključna stavka nalazi se u reči – dugoročno.

Kada se sve stavi na papir sigurno će vas iznenaditi šta se može zaključiti kada se uporede mesečni troškovi za iznajmljivanje i oni vezani za posedovanje viljuškara.

Naime, kada iznajmljujete viljuškar, dobijate sve što vam je potrebno za predvidivu mesečnu cenu. Nema troškova koji će vas iznenaditi niti potrebe za dodatnim ulaganjem. Tako, kod rentiranja:

  • Održavanje i servis su uključeni u cenu.
  • Nema troškova osiguranja ili licenci.
  • Ne morate plaćati servisno održavanje.
  • Iznajmljivanje viljuškara vam daje fleksibilnost da smanjite troškove tokom sporijih perioda? Nema plaćanja mesečne rate za opremu koju ne koristite.

S druge strane, kada ste vlasnik viljuškara, sve ove stavke, zajedno sa mogućnošću iznenadnog kvara, treba uzeti u obzir svakog meseca. Sve to, na kraju veoma jasno govori u prilog isplativosti iznajmljivanja viljuškara.

Stepen iskorišćenosti mašine

Postoji jedan magičan broj koji vam može pomoći da brzo odlučite da li kupiti ili iznajmiti viljuškar. U pitanju je stopa iskorišćenosti mašine.

Generalno govoreći, ako će neka oprema biti korišćena barem 60% vremena (24 sata u radnoj nedelji od 40 sati), onda ima smisla kupiti je. Ako je stopa iskorišćenosti manja od 60%, iznajmljivanje zapravo štedi vaš novac.

Kreditna sposobnost nije problem

Iznajmljivanje omogućava preduzećima koja imaju ograničene gotovinske rezerve ili nisu u mogućnosti da podignu kredit za kupovinu mašine, da uprkos tome, dobiju opremu koja im je potrebna za obavljanje posla i ostvarivanje zarade.

Iznajmljivanje viljuškara takođe je bolje za vaš bilans stanja jer se smatra troškom, a ne obavezom.

Dobijte opremu koja vam je potrebna, gde i kada vam je potrebna

Kada iznajmljujete viljuškar, ukoliko pozovete Izoterm, mašinu koja vam je potrebna dobijate tačno kada vam je potrebna i na lokaciji na kojoj to želite. Pored iznajmljivanja viljuškara u ponudi Izoterma možete naći i druge mašine, a ukoliko vam je potrebna neka koju nemamo u ponudi, nabavićemo je za vas.

Kontaktirajte nas i budite sigurni da će vaš problem biti rešen pouzdano i efikasno.