blog

Poslovi kod kojih je električna makazasta platforma nezamenjiva

5 poslova kod kojih je električna makazasta platforma nezamenjiva

Električna makazasta platforma je mašina koja ima širok spektar primene za obavljanje različitih vrsta poslova. U ovom tekstu ćemo predstaviti 5 poslova kod kojih je električna makazasta platforma nezamenjiva za efikasno i brzo vertikalno podizanje radnika i alata i ispunjavanje poslovnih zadataka na visini.

Građevinski radovi

U mnogim građevinskim projektima, elektro makazasta platforma je idealno rešenje koje omogućava lak prilaz nepristupačnim mestima na visini. Ova teška mašina na lak način zamenjuje merdevine i obične dizalice, a mogućnost jednostavnog i brzog podešavanja visine na kojoj će se platforma nalaziti čini je univerzalnim pomagalom u radu.

Zapravo, električne makazaste platforme se koriste za zadatke u tradicionalnim spoljnim građevinskim projektima, ali su veoma korisne i za zadatke u zatvorenom. Tako su od velike pomoći kod vodoinstalaterskih i električarskih radova, zavarivanja, postavljanja stolarije, farbanja i krečenja…

Postavljanje znakova

Iako ih viđamo na, praktično, svakom koraku, retko kada razmišljamo o postavljanju spoljašnjih i unutrašnjih znakova, plakata i reklama.

Upravo su ovi poslovi dobar primer zadatka u kojem se elektro makazaste platforme odlično snalaze. Spoljni znakovi, poput saobraćajnih znakova na auto-putevima, manjih reklamnih panoa, izloga ili industrijskih znakova i plakata na spoljašnjosti zgrada, najlakše se postavljaju ili zamenjuju baš pomoću električnih makazastih platformi. Ove makazaste platforme se koriste i za postavljanje ili zamenu unutrašnjih znakova, kao što su maloprodajni znakovi i plakati, znakovi u tržnim centrima i veliki bezbednosni znakovi na radnom mestu.

Farbanje i čišćenje

Čišćenje i farbanje su, možda, dve od najpoznatijih primena makazastih platformi. Prilikom čišćenja i farbanja većih i viših zgrada, električne makazaste platforme su izuzetno korisne za dostizanje teško dostupnih mesta. Iako se merdevine obično koriste za ovakve zadatke, upotreba makazaste platforme čini postupak znatno lakšim, manje zahtevnim i, što je najvažnije, bezbednijim.

Na otvorenom prostoru, elektro makazaste platforme se koriste za čišćenje i pranje visokih prozora, farbanje spoljnih struktura i kao alat za umetnike prilikom slikanja ogromnih murala na zidu zgrade. Prilikom farbanja većeg komercijalnog ili industrijskog plafona, makazaste platforme mogu takođe biti od neprocenjive koristi.

Poslovi u skladištima i velikim marketima

Električne makazaste platforme su često prisutne u skladišnim prostorima i sekcijama za skladištenje u maloprodajnim objektima. Ova teška oprema je ključna za funkcionisanje ovih objekata jer može dostići gornje skladišne prostore i kretati se po podu brzo, sigurno i efikasno. Makazaste platforme na električni pogon posebno služe za pristup i preuzimanje skladišta ili maloprodajnih proizvoda na visinama, kao i za premeštanje velikih teretnih predmeta unutar objekta. Treba napomenuti da su mnoge makazaste platforme prilagođene kako bi vožnja i transport opreme same bile lakši.

Takođe, električne makazaste platforme ne emituju izduvne gasove tako da se u zatvorenim prostorima mogu koristiti bez opasnosti po ljude.

Radovi u proizvodnim postrojenjima

Makazaste platforme na električni pogon se koriste i u radu različitih proizvodnih preduzeća. Budući da brzo, bezbedno i efikasno mogu podići ljude i alate na veliku visinu, često se koriste kao pomoć u radu specijalizovanih mašina.

S druge strane, električne makazaste platforme su od esencijalne važnosti i kao deo alata za popravku i održavanje velikih postrojenja jer omogućavaju podizanje teških zamenskih delova i olakšavaju njihovu ugradnju.

Dakle, pored navedenih, postoje i brojni drugi poslovi kod kojih je korišćenje električnih makazastih platformi od esencijalnog značaja. One omogućavaju siguran rad na visini, ubrzavaju obavljanje posla i pružaju sigurnost i bezbednost u radu. Ukoliko vam je potrebna makazasta platforma na električni pogon za sledeći projekat, pozovite Izoterm i iznajmite električnu makazastu platformu koja će učiniti da svoje radne zadatke obavite bez muke.