blog

5 razloga zašto se iznajmljivanje mašina isplati

5 razloga zašto se iznajmljivanje mašina isplati

Upravljanje uspešnim poslom zahteva da maksimalno iskoristite sve dostupne resurse i paralelno smanjujete svoje operativne troškove. Jedan od najefikasnijih načina da to postignete je iznajmljivanje mašina i prateće opreme koji su vam potrebni za obavljanje posla.

Da, na prvi pogled, može se činiti da je posedovanje radnih mašina veoma primamljivo. Uvek znate na šta možete računati, vi odlučujete gde će koja mašina biti upotrebljena i ne zavisite ni od koga. Međutim, sa time dolaze, pored neophodnog pozamašnog početnog kapitala za kupovinu mašina, i brojni drugi otežavajući faktori: održavanje mašina, registracija, servisiranje kvarova (što može iziskivati velike izdatke), čuvanje, transport…

S druge strane, pored izbegavanja svih ovih rizika, postoji 5 glavnih razloga zašto se iznajmljivanje mašina isplati.

Fleksibilna dostupnost

Za mnoge poslove, balansiranje i upravljanje sa više projekata istovremeno je normalna praksa. Međutim, deljenje opreme između različitih lokacija nije uvek lako izvodljivo.

Kada radite na nekoliko kratkoročnih poslova simultano, verovatno je ekonomičnije, vremenski efikasnije i praktičnije iznajmiti mašine i opremu umesto deliti je na više, ponekad, veoma udaljenih lokacija.

Novi izvori prihoda

Određeni projekti zahtevaju specijalizovanu opremu za završetak posla na pravilan, efikasan i ispravan način, a kupovina određenih mašina nije stavka za koju je uvek moguće lako izdvojiti novac.

Iznajmljivanjem opreme možete uštedeti na početnim troškovima i proširiti svoju ponudu stvarajući tako novi izvor prihoda za svoju firmu.

Pristup najnovijoj tehnologiji

Tehnologija se konstantno razvija, a u konkurentnom tržištu iznajmljivanja opreme, kompanijama je nešto što predstavlja dobru preporuku budući da vam je uvek dostupna novija oprema.

Sa ovakvim pristupom kvalitetnim mašinama i različitim modelima možete završiti poslove brže i efikasnije, osiguravajući da je svaka mašina usklađena sa najnovijim bezbednosnim i industrijskim propisima.

Niži operativni i troškovi održavanja

Kada imate opremu u vlasništvu, morate uzeti u obzir redovne troškove održavanja, neočekivane troškove popravki i troškove profesionalnog obučavanja i plata u vaše ukupne operativne troškove tokom trajanja životnog veka mašine.

Sa iznajmljivanjem eliminišete sve ove izdatke i brinete jedino o tome kako da obavite svoj posao i zaradite novac.

Smanjenje potreba i troškova skladištenja opreme

Mašine i dodatna oprema su gabaritni i zahtevaju veliki prostor za odlaganje i čuvanje. To znači da vam je neophodan objekat koji može da primi i dugoročno čuva mašine koje imate u svom vlasništvu kako bi ste izbegli nepotrebna oštećenja.

Ukoliko nemate svoju garažu, neophodno je iznajmiti ovakav prostor, a to je dodatan trošak.

Sa iznajmljivanjem mašina nećete imati ni „b“ od ovih briga. Celokupno staranje o čuvanju, održavanju i ispravnosti mašina i opreme su stavke na koje slobodno možete zaboraviti i iskoristi samo benefite iznajmljivanja mašina.

Ukoliko vam su vam za vaš posao potrebni viljuškari, makazaste platforme, telehenderi, kamioni sa korpom ili šlep kamion, sve što je potrebno jeste da pozovete Izoterm na 064/86-96-506.

U roku od 24h ili manje dostavljamo vam željenu mašinu i možete odmah početi sa radom.