blog

7 poslova za kamion sa korpom

7 poslova za kamion sa korpom

Kamion sa korpom je radna mašina koja, kao priključni element, sadrži prikačenu korpu koja se koristi za podizanje ljudi, alata i materijala prilikom rada na velikim visinama. Ova mašina je dizajnirana tako da radnicima obezbedi siguran rad i maksimalno olakša i ubrza završavanje zadataka u situacijama kada je potrebno doseći velike visine.

Budući da su veoma korisni i primenjivi u različitim situacijama, kamioni sa korpom se često mogu videti na auto-putevima, gradilištima, ali i na seoskim imanjima. Zapravo, iako većina ljudi obično misli da kamion sa korpom primarno koriste električari prilikom popravki dalekovoda, oni zapravo mogu biti od velike pomoći za čitav niz poslova.

Evo nekoliko primera kada je upotreba kamiona sa korpom ogromno olakšanje.

Održavanje električnih i telefonskih linija

Ovo je, bez sumnje, najčešća upotreba kamiona sa korpom. Zasigurno ste i sami imali prilike da vidite kako kamion sa korpom podiže radnike kako bi mogli da poprave kvar na telefonskom stubu ili banderi sa kablovima za struju.

Ono što je posebno značajno kod ovakvih poslova jeste to da korpa radnicima pruža zaštitu od potencijalno opasnih visokonaponskih žica koje moraju popraviti ili zameniti.

Berba voća

Možda niste znali da kamione sa korpom često nazivaju “Berači višanja”. Zapravo, ova mašina je primarno dizajnirana za potrebe berača voća kako bi ih podizanjem omogućili da dosegnu i najviše grane drveća.

Ovi kamioni se i dalje široko koriste za berbu voća u voćnjacima, iako nisu ograničeni na berbu višanja. Kamioni sa korpom koriste se za berbu svega, od jabuka i krušaka, do koštunjavih plodova poput oraha.

Kamioni sa korpom takođe se koriste i za rezanje grana, posebno kada su u blizini električnih vodova, krovova i saobraćajnih znakova.

Pranje prozora

Veliki kamioni sa korpom imaju krak koji može da se protegne i na 60 metara visine. Sa takvim dosegom, ova mašina drastično olakšava pranje prozora na visokim zgradama, čineći da posao koji je inače opasan i nemoguće ga je obaviti pomoću merdevina, bude završen brzo i efikasno.

Farbanje i spoljni građevinski radovi

Kamioni sa korpom olakšavaju dosezanje visina koje bi bilo opasno ili čak nemoguće dostići merdevinama. To znači da, uz pomoć ove mašine, majstori mogu bezbedno raditi na fasadi zgrade, farbati stolariju, postavljati izolaciju na objekat…

Kamion sa korpom se može koristiti za zgrade i objekte do pet spratova visine, a njihovo korišćenje drastično ubrzava obavljanje posla i eliminiše potrebu za postavljanjem skele.

Scenski alat

Pored postavljanja scenografije ili bina, kamioni sa korpom često se koriste i kao sredstvo za dodavanjedramatičnih elemenata scenskim nastupima. Na primer, u dokumentarcu “This is It”, Majkl Džekson se vidi kako vežba pesmu “Beat It” na kamionu sa korpom.

Aerialna fotografija i snimanje

Kamioni sa korpom pružaju sigurno mesto za snimanje nadzemnih pejzaža.

Mogu se koristiti i za dramatične filmske kadrove, pejzažnu fotografiju i nadzemne portrete velikih grupa.

Kačenje rasvete i saobraćanih znakova

Kamioni sa korpom pomažu u ukrašavanju gradova, javnih zgrada i privatnih kuća za praznike. Pomažu lako dostizanje krovova kako bi se kačile božićne svetiljke. Takođe se koriste za kačenje prazničnih svetala na uličnim lampama i za obrezivanje najviših drveća.

Ova mašina je svestrano radno vozilo. Ukoliko vam je potreban možete iznajmiti kamion sa korpom i tako olakšati svoj posao.

Sve što je potrebno jeste da pozovete Izoterm na 064/86-96-506 i u roku do 24h mi ćemo vam dostaviti kamion sa korpom na željenu adresu.