blog

Kako su telehederi napravili revoluciju rada u skladištima

Kako su telehederi napravili revoluciju rada u skladištima

Od kako su se, 1956. godine, prvi telehenderi pojavili u komercijalnoj upotrebi postali su ključna oprema u industriji skladištenja robe. Sa sposobnošću da dosegnu velike visine i savladaju neravan teren, telehenderi su postali savršena kombinacija viljuškara, krana i uređaja za podizanje, transformišući način na koji se može obavljati premeštanje i prenos robe.

Šta je Telehender?

Telehender, takođe poznat kao teleskopski viljuškar, je mašina koji ima sposobnost da se produži vertikalno i horizontalno od svoje osnove. Ova mašina poseduje motorizovanu viljušku koja se može pomerati napred i nazad pomoću hidrauličnih ruku, može se rotirati oko vertikalne ose, a posebna pogodnost je to što se na telehender mogu nakačiti različiti priključci poput korpi i platformi za podizanje.

Zahvaljujući ovim karakteristikama telehenderi nude veliku brzinu i preciznost kada se koriste u logističkim operacijama, a istraživanja iz 2018. i 2019. godine pokazala su da korišćenje teleskopskog viljuškara ne samo da smanjuje troškove skladištenja robe, već umanjuje i troškove dostave i za 40%.

Možda najvažnija od svih sposobnost koju telehender pruža jeste univerzalnost u brzom, preciznom i sigurnom premeštanju i podizanju materijala i robe. Sa mogućnošću da dosegnu visine do 44 metra, pristupe uskim prolazima i koriste odvojive priključke za različite zadatke, ove mašine postale su ključni element u radu sa različitim teretima, od paletiranih roba do velikih i nepravilnih predmeta koji zahtevaju pažljivo rukovanje. Takođe, ove mašine je moguće koristiti kako u zatvorenim prostorima tako i napolju bez obzira na to da li se radi o ravnom ili neravnom terenu.

Ključne prednosti korišćenja telehendera

Prva stavka je povećan kapacitet podizanja tereta.

Telehenderi revolucionarišu operacije skladištenja pružajući ogromno pojačanje kapaciteta za utovar i istovar. Naime, ove veoma prilagodljive mašine mogu podići do 3000 kg sa iznenađujućom lakoćom, omogućavajući operaterima da lako premeštaju teže terete brže i sigurnije nego ikada ranije.

Ovaj povećani kapacitet za podizanje može značiti smanjenje troškova rada, brže vreme obavljanja posla, poboljšano zadovoljstvo kupaca i veću efikasnost u celom skladištu ili objektu.

Kao drugo, sa operaterom smeštenim u kabini mašine, a ne na tlu, utovar i istovar materijala može se obaviti brzo i precizno. To omogućava radnicima da obavljaju zadatke koji bi inače zahtevali više osoblja ili duže vreme za manuelno manevrisanje materijalima i robom.

Povećani doseg je još jedna od velikih prednosti korišćenja telehendera u poslovima skladištenja. Zahvaljujući svojoj teleskopskoj ruci, teleskopski viljuškar može da se protegne do velikih visina sa kontrolabilnom platformom na kraju. To mu omogućava da lako premesti i postavi objekte na, inače, nedostupna mesta. To znači da operateri, sa drastično smanjenim naporom, mogu premestiti i postaviti palete, kontejnere i druge skladištne predmete direktno tamo gde to žele.

Koje su mane telehendera?

Odgovor na ovo pitanje glasi – zavisi kako se gleda.

Na primer, ova moćna mašina, koja nije nimalo jeftina, sastoji se iz velikog broja delova što, potencijalno, može značiti da je potrebno veliko ulaganje u slučaju dolaska do kvara. Ujedno, održavanje ove mašine zahteva planiranje posebnih mesečnih izdataka.

Takođe, za rad sa teleskopskim viljuškarom neophodno je posebno znanje. Drugim rečima, ovom mašinom može operisati samo specijalno obučen operater koji dobro poznaje sve mogućnosti i funkcionalnosti telehendera, a sama obuka nije jeftina.

Treći potencijalni problem jeste prebacivanje ove mašine sa jedne na drugu lokaciju, za šta je neophodno imati ili iznajmiti šlep kamion.

Međutim, postoji jednostavan način da izbegnete sve ove mane i iskoristite sve prednosti ove mašine – iznajmljivanje telehendera.

Sve što je potrebno jeste da kontaktirate Izoterm i u roku od najviše 24 sata teleskopski viljuškar ćemo dostaviti tačno na adresu na kojoj vam je mašina potrebna kako biste obavili posao za koji vam je potrebna.

Iznajmljivanje telehendera je moguće na kraći ili duži vremenski period. Pozovite nas na 064/86-96-506, a mi ćemo izaći u susret svim vašim željama.