blog

Za šta se sve može koristiti telehender

Za šta se sve može koristiti telehender

Telehendleri, poznati i kao teleskopski viljuškari, često se koriste na gradilištima, to vam je zasigurno već poznato. Međutim, njihova primena je veoma raznolika. Ove mašine mogu obavljati različite zadatke, od podizanja sena na kamione do premeštanja teške opreme. U industriji proizvodnje, telehendleri mogu prenositi materijale i sirovine između proizvodnih linija, istovarivati i utovarivati kamione, podizati solarne panele na krov… Ukratko, brojni su zadaci koje ova mašina može da reši. U nastavku ćemo pobrojati neke od najčešćih oblasti gde je upotreba telehendera od nemerljive pomoći.

Šta je zapravo teleskopski viljuškar?

Telehender je, u suštini, višenamenska dizalica koja ima jednu teleskopsku ili zglobnu ruku koja se proteže prema gore i spolja. Na kraj ove „ruke“ moguće je prikačiti različite dodatke, poput dizalice ili radne platforme, što upotrebu ove mašine dodatno obogaćuje i čini izuzetno raznovrsnom.

Telehenderi funkcionišu slično kao viljuškari i dizalice, ali se mogu koristiti na svim vrstama terena, zbog čega su veoma popularni na gradilištima i farmama. Takođe, ove mašine imaju izdužive stabilizatore, što znači da se mogu bezbedno koristiti i na veoma neravnom terenu.

U kojim industrijama se koristi telehender?

Teleskopski viljuškari svoju primenu pronalaze u različitim industrijama, a najčešće se mogu sresti u građevinskom sektoru, poljoprivredi i teškoj industriji.

U građevinskom sektoru, teleskopski manipulatori se koriste za razne poslove. Često se koriste sa radnom platformom kako bi radnicima omogućili pristup određenom području. Takođe, redovno se upošljavaju za podizanje građevinskih materijala poput betonskih blokova. S druge strane, od ogromne su koristi u poljoprivredi jer lako mogu manevrisati po velikim farmama i obavljati raznovrsne zadatke, kako u zatvorenim prostorima poput hala, štala i ambara, tako i tokom radova na otvorenom.

Posebno treba istaći da su telehenderi odlični za premeštanje bala sena i rukovanje teškim opterećenjima.

U industrijskom sektoru, teleskopski manipulatori se najčešće koriste za brzo i lako premeštanje tereta i teških dobara s jednog mesta na drugo. U ovoj oblasti veoma je značajna mogućnost dodavanja priključnih viljuški na telehener, tako da je njime moguće, sa lakoćom, vršiti utovar ili premeštanje stvari koje su spakovane u palete.

Za šta se najčešće koristi teleskopski viljuškar?

Osim u građevinskom, industrijskom i poljoprivrednom sektoru, teleskopski manipulatori se takođe koriste u raznim drugim industrijama. Najbolja stvar kod telehendera je to što se mogu koristiti kao viljuškari, radne platforme, traktori ili dizalice. Drugim rečima, oni sa lakoćom mogu zameniti nekoliko različitih mašina.

Evo nekih uobičajenih namena teleskopskih viljuškara:

  • Pomeranje teških tereta – Ovi poslovi mogu uključivati podizanje teških materijala sa transportnog vozila i njihovo premeštanje na gradilište ili podizanje materijala na zgradu. Telehenderi se takođe koriste u skladištima za pristup i premeštanje tereta koje viljuškari ne mogu da dosegnu budući da imaju veći obim pokreta od običnih viljuškara.
  • Pomoć pri različitim popravkama – Ako je potrebno izvršiti radove na visokoj zgradi, spomeniku, električnim vodovima ili javnoj rasveti, teleskopski manipulator može pružiti značajnu podršku. Sa priključkom u vidu radne platforme, radnicima se, na jednostavan način, može omogućiti da udobno priđu mestu na kome je potrebno obaviti radove i sve to na bezbedan način budući da platforme telehendera poseduju podove koji sprečavaju klizanje i ograde kojima se smanjuje svaki rizik od povređivanja tokom rada.
  • Pomeranje tereta – Telehenderi se redovno koriste u industriji prerade otpada kao ispomoć pri sortiranju različitih materijala i odlični su za premeštanje velikih količina otpada na različite lokacije. Ujedno, ove mašine imaju primenu pri obavljanju zemljanih radova, čišćenju snega i sličnih poslova.
  • Obavljanje poljoprivrednih radova – Teleskopski viljuškari se često koriste za pomeranje bala sena i stočne hrane, ali i prilikom različitih poslova na uređenju parkova i imanja, vađenju korenja drveća i sličnih poslova.
  • Spasilačke operacije – Telehenderi su od ogromnog značaja u trenucima kada je potrebno spašavati ljude nakon nesrećnih slučajeva ili elementarnih nepogoda. Njihova multifunkcionalnost čini ih savršenim oruđem za spašavanje ljudi iz ruševina, otklanjanje naplavina, izradu nasipa protiv poplava i prenošenje spasilačke opreme.
  • Industrija zabave – Teleskopski viljuškari se često upotrebljavaju i za potrebe postavljanja bina i tribina za koncerte i druge događaje. Budući da ove mašine menjaju nekoliko drugih, njihovo korišćenje je veoma isplativo i efikasno i garantovano štedi novac i vreme.

Kako da i vi iskoristite tlehender za svoje potrebe?

Teleskopski viljuškari nisu jeftine mašine. Međutim, nije nephodno da kupite telehender kako bi mogli da iskoristite sve prednosti koje vam može doneti. Lak način da uz pomoć ove multipraktik mašine rešite probleme sa poslovnim zadacima koji vas čekaju jeste iznajmljivanje tlehendera.

Sve što je potrebno jeste da kontaktirate Izoterm i u roku od najviše 24 sata telehender će biti na lokaciji na kojoj vam je potreban. I znajte da, bez obzira na zadatak koji stavite pred ovu mašinu, možete biti sigurni da će biti uspešno rešen.